Jari korrigjon qëndrimin për dekretin e “Komandantit të Përgjithshëm”

0

Pas reagimit të Doktorit, I cili konsideroi se Komandanti I Përgjithshëm ka të drejtë të të thërras në takim dhe kur nuk I shkon ai, ka të drejt të mos të të dekretoj Jari vendosi tëkërkoj ndjes ëpër mbështeësit e tij lidhur me interpretimin që i kishte bërë kësaj gjëje më parë.
Të dashur demokratë
Jari ju sqaron!
Sic e dëgjuat dhe nga Doktori, Komandanti I Përgjithshëm ka të drejt të mos e dekretoj zotin Lleshi pasi janë raportet  Gjeneral – Komandnat I Përgjithshëm.
Ne presidentët e tjerë, që nuk e kemi bërë këtë, nuk kemi qenë në pozita të njëjta.
Fjala vjen, presidenti Mosiu, sic ka thënë dhe Doktori, ishte pensionist dhe nuk mund të merrte vendime të mëdha. Bamiri ishte horr bulevardi dhe nuk I lejohej të kundërshtonte, përvecse me heshtje
Unë po ashtu nuk kam pas nevojë të kundërshtoj ndonjë herë Doktorin se më përputheshin mendimet, kurse me Ramën kam kundërshtuar sa kam mundur përvec emërimit të ministrave.
Tani në rastin e Lleshit është histori tjetër. Ky është gjerneal dhe gjenerali ka probleme të tjera me dikë që është Komandant I Përgjithshëm.
Për këtë arsye Komandanti I Përgjithshëm I ka kërkuar Ministres së Mbrojtjes të mësoj mbi veprimtarinë e tij duke ju përgjigjur 50 pyetjeve.
Pyetjet janë të gjithanshme, dmth të tipit : Kur cohej në mëngjes, a vënte qafore, a I llustronte këpucët, a futej në rresht në mencë, a ishte tek betimi I Flamurit, a nderonte eprorët rrugës, etj, pyetje që kanë të bëjnë me jetën e ushtarakut.
Ndërkohë Komandanti I Përgjithshëm duhet të informohet dhe për veprimtrinë e tij, ndërkohë që ka qenë me Ramën këshilltar. Ai i ka kërkuar shefit kuadrit të kryeministrisë të dij si I flasin në koridore Lleshit. Nëse I flasin zoti Lleshi ok, nëse I flasin general, atëhere është në shkelje të ligjit.
Po ashtu do të merret një relacion dhe nga vendet ku ai ka kryer shkollimin në Austri, Gjermani dhe SHBA për sjelljet e tij atje. Në përfundim të këtyre do të bëhet një rezume dhe do të raportohet për jetën e tij. Nga mënyra se si ai do sillet deri atëhere do të vendoset fati I tij.
Sipas gjithë informacioneve , Lleshi kërkon dekretim shpejt, se I ka ardhur një ftesë për SHBA , por nuk mund të shkoj si zëvendësministër. Kjo është një arsye më shumë që Komandanti I PërgJithsHëm mos ta dekretoj. AmerIkanët po të duan le të ftojnë Komandantin e Përgjithshëm. Ata nuk ka pse ftojnë një gjeneral në pension.
Janë pikërishtë gjithë këto komplikime që e bëjnë të ndryshme cështjen e dekretimit të gjeneralit, nga cështja ime, ndaj dua që të mos krijohen keqkutpime sikur unë kam qenë dezertor.

You might also like More from author

error: As mos e mendo :P
%d bloggers like this: